Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

08/12/2008

Το κράτος δολοφονεί..


Προχθές το βράδυ στην Αθήνα το κράτος έδειξε ξεκάθαρα το πρόσωπό του. Ένα κράτος που δολοφονεί. Ο δολοφόνος μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ το δεκαπεντάχρονο Αλέξανδρο-Ανδρέα Γρηγορόπουλο.
Οι «δημοσιογράφοι» έκαναν και πάλι τη δουλειά τους. Οι καλοπληρωμένοι αυτοί κονδυλοφόροι του συστήματος στην αρχή μιλούσαν για 30 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και αυτοί πυροβόλησαν αμυνόμενοι. Μίλησαν για εξοστρακισμό, μίλησαν για εκφοβιστικούς πυροβολισμούς.
Αλλά η Αλήθεια δεν τους έκανε τη χάρη. Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάν για ευθύ πυροβολισμό στο θώρακα του Αλέξη. Μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία στη λίστα του δημοκρατίας.

Στόχος του κράτους είναι η σιωπή και η συναίνεση της κοινωνίας. Αλλά ούτε η εικονική παραίτηση του υπουργού ούτε οι παραπλανητικές δηλώσεις των μπάτσων θα μας πτοήσουν. Και φυσικά ούτε οι απέλπιδες προσπάθειές τους να μας τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν το κύμα οργής που ξεχύθηκε χθες και προχθές στους δρόμους όλης της χώρας θα μας κάνουν να φοβηθούμε.
Θα γεμίσουμε τους δρόμους, θα εκφράσουμε την οργή μας απέναντι στο κράτος, τα τσιράκια του και τους έμμισθους δολοφόνους του.

Τις δύο τελευταίες μέρες στις πόλεις όλης της ελλάδας οι άνθρωποι έδειξαν πως η κοινωνία δε θα το βουλώσει, δε θα φοβηθεί, δε θα λουφάξει. Από τα Χανιά και το Ηράκλειο μέχρι την Ξάνθη και την Κομοτηνή η εκπεφρασμένη οργή μας γέμισε τους δρόμους.

Η πόλη της Ξάνθης είναι πολύ κοντά στη Μεσολογγίου, το δρόμο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης. Το αίμα του φτάνει έξω από τις πόρτες μας. Δε πρέπει να σωπάσουμε απέναντι στην εξουσία του κράτους.
Να καταλάβουμε το Πολυτεχνείο και να χρησιμοποιήσουμε το άσυλο για τον αγώνα μας. Να καταλάβουμε κτήρια με πολιτική σημασία, δημαρχεία, νομαρχίες, να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί σε όλη τη χώρα.

Οι δολοφονίες του κράτους δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Από το ‘74 μέχρι σήμερα η «δημοκρατία» μετράει νεκρούς. Ο Κουμής, η Κανελλοπούλου, ο Τεμπονέρας, ο Καλτεζάς και τώρα ο Αλέξης είναι μόνο κάποιοι από αυτούς που το κράτος δολοφόνησε.

Να βρεθούμε στους δρόμους!
Να εκφράσουμε την οργή μας!
Οι δολοφονίες του κράτους δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες!


..η κοινωνία δε θα το βουλώσει



σύντροφοι-συντρόφισσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου