Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

11/12/2008

Κράτος-Παρακράτος σε πλήρη ανάπτυξη

Με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, συλλόγων φοιτητών από την Κομοτηνή και από την Αλεξανδρούπολη και τη συμμετοχή πολλών μαθητών τόσο από Ξάνθη όσο και από Κομοτηνή χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη της Κομοτηνής. Σκοπός της πορείας ήταν να καταλήξει σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας-Θράκης.
Απέναντί μας όμως βρήκαμε σε πλήρη ανάπτυξη τις δυνάμεις καταστολής του κράτους αλλά και τους παρακρατικούς μηχανισμούς (Χρυσή Αυγή). Μηχανισμοί που ιστορικά στην Ελλάδα «κινητοποιούνται» για να καταστείλουν κινήματα και να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Μηχανισμοί που ευθύνονται για δολοφονίες όπως αυτή του Νίκου Τεμπονέρα και του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί και υποθάλπτονται από το κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μηχανισμοί που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται (όπως και πάντα άλλωστε) στη διατεταγμένη υπηρεσία του κράτους και της αστυνομίας.
Στη χθεσινή λοιπόν πορεία παρατηρήθηκαν τα εξής παράδοξα:
1) με το που έφτασαν τα λεωφορεία του Συλλόγου Φοιτητών της Ξάνθης κομμάτι ‘πολιτών’ άρχισαν να ζητούν την αποχώρησή μας. Η στάση τους αυτή ήταν αποτέλεσμα του κλίματος τρομοκρατίας που είχε καλλιεργηθεί από τοπικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, κανάλια) ότι «ορδές» ταραξιών και κουκουλοφόρων θα κατέφθαναν στην πόλη για να καταστρέψουν τα τοπικά καταστήματα (πράγμα που μάθαμε ότι γίνεται και εδώ). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τοπικοί καταστηματάρχες είχαν «ειδοποιηθεί» από ασφαλίτες και παρακρατικούς για την έλευση των φοιτητών της Ξάνθης παραπληροφορώντας τους. Η «ενημέρωση» από κράτος και παρακράτος προέτρεπε τους πολίτες να προστατέψουν την περιουσία τους από τους «βάνδαλους».
2) σε όλη τη διάρκεια της πορείας το μπλοκ των φοιτητών ακολουθούταν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας σε προκλητικό βαθμό ,
3) αφότου η πορεία έφτασε στο κτίριο της παλιάς νομικής 200 υποτιθέμενοι αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι και ακολουθούσαν την πορεία με τη συνδρομή της αστυνομίας, επιτίθονταν φραστικά στους διαδηλωτές δείχνοντας καθαρά τις βίαιες προθέσεις τους. Μέσα στο συφερτό αυτό βρίσκονταν και 20 κρανοφόροι Χρυσαυγίτες οπλισμένοι με λοστούς και μαχαίρια που δυναμίτιζαν το κλίμα προσπαθώντας να δημιουργήσουν συμπλοκή. Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο κόσμο με την ανοχή της αστυνομίας,
4) η τοπική ηγεσία (νομάρχες, δήμαρχοι) που υποθάλπτει και ουσιαστικά προστατεύει το χώρο αυτό χρησιμοποιώντας τον ως τροχοπέδη στις κινηματικές διαδικασίες εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο σαν σωτήρας των διαδηλωτών από τις παρακρατικές ομάδες.
Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Φασίστες αναμεμειγμένοι με μπάτσους επιτίθενται στους αγωνιζόμενους με δολοφονικές προθέσεις (μαχαιρώματα στην Πάτρα) και σε μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις προβοκάροντας τους αγώνες. Σκοπός τους να αμαυρώσουν τις κινητοποιήσεις και να στρέψουν την κοινωνία εναντίων μας .
Στην Ξάνθη οι κινητοποιούμενοι επέλεξαν να επιτεθούν σε συγκεκριμένους στόχους όπως τράπεζες, κυβερνητικά κτίρια και το αστυνομικό τμήμα. Στόχοι που εκφράζουν την καταπίεση που δεχόμαστε καθημερινά από το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ο αγώνας μας είναι δικαιος, ότι οι πολίτες πρέπει να δουν τι πραγματικά σημαίνει να συμμαχείς με τις δυνάμεις καταστολής, την ασφάλεια και τη χρυσή αυγή. Ενώ όλοι μας βιώνουμε εδώ και καιρό μια πραγματικότητα, να μας χρησιμοποιούν. Σπουδάζουμε για να βγούμε άνεργοι, δουλεύουμε για να είμαστε χρεωμένοι, είμαστε μαθητές και μας πυροβολούν. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε αυτή τη κοινωνική πραγματικότητα.
Απέναντι στην τρομοκρατία αυτή δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί εν ψυχρώ και προσπαθεί να καταστείλει τα κινήματα εμείς συνεχίζουμε.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 1 Η ΩΡΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου