Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

10/12/08

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σαμή Καραμπουγιούκογλου χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Ξάνθης.
Ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου μετά τη λήξη της δίωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΜΘ βρέθηκε στο χώρο της Νομαρχίας Ξάνθης για να καλύψει τις κινητοποιήσεις. Εκεί είχε καταλήξει η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης καθώς και των μαθητών του νομού μαζί με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να καταλάβουν το Μέγαρο της Νομαρχίαςσυνάντησαν την αντίσταση των δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν ήδη πάρει θέσεις.
Εκείνη τη στιγμή ο επικεφαλής ζήτησε να σπεύσει μια δεύτερη διμοιρία που περίμενε προκειμένου να περικυκλώσει τους φοιτητές. Όταν τα αντελήφθησαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Μόλις οι φοιτητές γύρισαν το μέτωπο για να αποχωρήσουν και ενώ ο συνάδελφος βρισκόταν ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και τους φοιτητές, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε . Πρώτος δέχθηκε τα χτύπηματα στο κεφάλι, ο συνάδελφος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι και αποχώρσε μια ώρα αργότερα.Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν και λίγη ώρα αργότερα, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, όπως και δεύτερη διμοιρία ΜΑΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανενός είδους πρόκληση ή χρήση βίας από τους φοιτητές οι οποίοι προσήλθαν ειρηνικά, ενώ η ταυτότητα του Δημοσιογράφου ήταν εκ των προτέρων γνωστή και δεν είναι δυνατόν κάποιος να τον περάσει για φοιτητή. Αντίστοιχη τακτική ακολούθησαν τα ΜΑΤ κατά τη χθεσινή διαδήλωση όταν χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των φοιτητών, μόλις αυτοί άποχωρούσαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Από την πλευρά των φοιτητών δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι επόμενες κινητοποιήσεις τους. Μελετάται πάντως σοβαρά το ενδεχόμενο οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης να μεταβούν αύριο στην Κομοτηνή και να καταλάβουν το κτίριο της Περιφέρειας σε συνεργασία με όλους τους φοιτητικούς Συλλόγους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου
Στο νοσοκομείο κατέληξαν διαδηλωτές έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Νομαρχία της πόλης


10.12.2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο παροξυσμός της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών με εναρκτήριο λάκτισμα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, “άγγιξε” σήμερα και τον εκλεκτό συνάδελφο δημοσιογράφο, Σαμι Καράμπουγιούκογλου, εργαζόμενο στην ΕΡΑ Κομοτηνής και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, που κάλυπτε το ρεπορτάζ της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στη Ξάνθη.

Ο συνάδελφος, στη διάρκεια μιας συμβολικής διαμαρτυρίας μαθητών κα φοιτητών στη Νομαρχία της Ξάνθης, δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ αστυνομικού των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης, αυτός και άλλοι τρεις φοιτητές και μία μαθήτρια. Οι γιατροί, χρειάστηκε να του κάνουν τρία ράμματα.
Από την αστυνομική βία δεν γλίτωσαν και άλλοι διαδηλωτές ενώ, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί φέρεται να έσπασαν τζάμια της εισόδου στο κτίριο της Νομαρχίας, προκειμένου να “δικαιολογήσουν” την αστυνομική βίαιη επέμβαση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου