Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

16/12/2008

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ…
…ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σφαίρα που δολοφόνησε τον Αλέξη πυροδότησε τη συσσωρευμένη οργή του κόσμου, πανελλαδικά. Την οργή εξαιτίας της αντιλαϊκής, της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ως φοιτητές, βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων και βιώνουμε μαζί με τους μαθητές τη βία και την κρατική καταστολή. Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις για να θωρακίσουν τις πολιτικές τους οπλίζουν χέρια αστυνομικών-στρατιωτών , καταστέλλουν , συλλαμβάνουν , μηνύουν , χτυπούν , δολοφονούν μαθητές – συνταξιούχους – φοιτητές – εργαζομένους – ανέργους – μετανάστες και γενικά όσους πλήττονται από την αντιλαική πολιτική των τελευταίων χρόνων. Έτσι (και μόνο έτσι) αποσπούν την περιβόητη κοινωνική συναίνεση.
Η αλυσιδωτή αντίδραση των ελλήνων του εξωτερικού και των κατοίκων 26 χωρών – πόλεων που επιτέθηκαν εξεγερμένοι σε Αστυνομικά Τμήματα και ελληνικές πρεσβείες, δηλώνει την εναντίωση και οξύνει τον αγώνα ενάντια στην ίδια πολιτική που ευθύνεται για την παγκόσμια κρίση και τη διεθνή εκμετάλλευση.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση ρίχνοντας το βάρος στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Ήδη υπάρχουν κάποια δείγματα αυτής της πολιτικής όπως απολύσεις, κλεισίματα εργοστασίων, περικοπές μισθών, συντάξεις πείνας. Ο αντιασφαλιστικός νόμος που πραξικοπηματικά ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, πάρα τις έντονες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ήταν η απάντηση στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων (που ρήμαξε τα ταμία) και φανερώνει την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει στο προσκήνιο απαιτώντας όλα όσα του ανήκουν. Να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε διεκδικήσεις ενός καλύτερου αύριο για τον κόσμο της δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και σε συστράτευση μαζί μας, σε κοινό αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (20:00) ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου