Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

12/12/08

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η σφαίρα που δολοφόνησε τον Αλέξη πυροδότησε την συσωρευμένη οργή του κόσμου, πανελλαδικά. Την οργή εξαιτίας της αντιλαϊκής, της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η οργή πυροδότησε την αλυσιδωτή αντίδραση των ελλήνων του εξωτερικού και των κατοίκων 26 χωρών – πόλεων που επιτέθηκαν εξεγερμένοι σε Αστυνομικά Τμήματα και ελληνικές πρεσβείες. Δηλώνουν την εναντίωσή τους και οξύνουν τον αγώνα ενάντια στην ίδια πολιτική που ευθύνεται για την παγκόσμια κρίση και την διεθνή εκμετάλλευση.
Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις για να θωρακίσουν τις πολιτικές τους οπλίζουν χέρια αστυνομικών-στρατιωτών , καταστέλλουν , συλλαμβάνουν , μηνύουν , χτυπούν , δολοφονούν μαθητές – συνταξιούχους – φοιτητές – εργαζομένους – ανέργους – μετανάστες και γενικά διαδηλωτές. Έτσι – και μόνο έτσι – αποσπούν την περιβόητη κοινωνική συναίνεση.
Εμείς όμως δεν τρομοκρατούμαστε και παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία με αιτήματα για:
Το ζήτημα των μαθητών: Απαιτούμε την κατάργηση της βάσης του 10. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία. Να σταματήσουν οι απουσίες στους διαδηλωτές μαθητές. Περισσότερα βιβλία και άμμεση παράδοσή τους. Να σταματήσουν οι απειλές για αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στους διαμαρτυρόμενους. Ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας. Μόνιμο προσωπικό – δασκάλων και αξιοπρεπώς πληρωμένο.
Το ζήτημα των φοιτητών: Κατάργηση του ν. Νόμου Πλαίσιο(που περιστέλλει το άσυλο, εισάγει πειθαρχικά και διαγραφές σε φοιτητές και μείωση του μισθού σε καθηγητές, αφαιρεί το δικαίωμα της συνδιοίκησης στους φοιτητικούς εκπροσώπους, βάζει τους φοιτητές να αγοράζουν τα βιβλία τους), του νόμου για την αξιολόγηση(που βάζει ανταγωνιστικά κριτήρια αγοράς ανάμεσα στα πανεπιστήμια, απαξιώνει τα πτυχία, υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και τα απειλεί με κλείσιμο), του νόμου για τα ερευνητικά και τα μεταπτυχιακά (που χρησιμοποιεί τα κονδύλια των πανεπιστημίων για το κέρδος των επιχειρήσεων). Κατάργηση των ΚΕΣ. Χρηματοδότηση για την παιδεία σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Απόσυρση όλων των διώξεων σε φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και των μηνύσεων απέναντι στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.
Την εργασία: Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς – όχι στους μισθούς πείνας των 700ευρώ. Απόσυρση του νόμου για το ασφαλιστικό της ΝΔ. Συλλογικές αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας για όλους. Καμιά απόλυση εργαζομένου. Εισαγωγή στα βαρέα και ανθιυγειϊνά των υπαλλήλων της καθαριότητας και όλων των εργατών. Απόσυρση των διώξεων κατά εργαζομένων.
• Καταδικάζουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δολοφονούν και κλέβουν τον λαό.
• Άμεσο αφοπλισμό των ΜΑΤ – ΟΠΚΕ και κατάργησή τους. Κατάργηση της ασφάλειας (αστυνομικών με πολιτικά ή κουκούλες).
• Παραίτηση της κυβέρνησης, υπουργών δημοσίας τάξης και εσωτερικών. Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων.
• Είμαστε με ριζοσπαστικές μορφές πάλης: συγκρούσεις με πέτρες – καδρόνια , ακάλυπτα ή καλυμμένα πρόσωπα, ενάντια στις δυνάμεις καταστολής – αστυνομικά τμήματα, τράπεζες , ΑΤΜ , κάμερες. Στοχοποιούμε κυβερνητικά κτίρια για καταλήψεις. Διαχωριζόμαστε από πλιάτσικα και σπάσιμο βιτρινών μαγαζιών και ΙΧ.
• Κοινό συντονιστικό κάθε μέρα εργαζομένων – μαθητών – φοιτητών στο Πολυτεχνείο.
• Παρέμβαση σε σωματεία- συνδικάτα.
• Αντιπληροφόρηση – ενημέρωση των θέσεών μας σε ΜΜΕ, φορείς. Εκδηλώσεις καθημερινά πολιτικές – πολιτιστικές στον χώρο της κατάληψης.
• Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό. Ανθρώπινες συνθήκες στράτευσης, να αρθεί η απαγόρευση στους φαντάρους να συμμετέχουν σε πορείες. Συντονισμό αυτών για οργάνωση του αγώνα τους. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Κανένας φαντάρος υπο τις διαταγές της ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
• Καταδικάζουμε Χρυσή Αυγή, Αστυνομία και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ(τηλεόραση - εφημερίδες) που προκαλούν φόβο στους εργαζόμενους – καταστηματάρχες και τους θέτουν ενάντια στους διαδηλωτές.
• Κοινό – μαζικό – οργανωμένο – ανυποχώρητο αγώνα για μια άλλη κοινωνία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου