Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

15/12/2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η σφαίρα που δολοφόνησε τον Αλέξη πυροδότησε την συσσωρευμένη οργή του κόσμου, πανελλαδικά. Της οργής εξαιτίας της αντιλαϊκής, της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η οργή πυροδότησε την αλυσιδωτή αντίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού και των κατοίκων 26 χωρών – πόλεων που επιτέθηκαν εξεγερμένοι σε Αστυνομικά Τμήματα και ελληνικές πρεσβείες. Δηλώνουν την εναντίωσή τους και οξύνουν τον αγώνα ενάντια στην ίδια πολιτική που ευθύνεται για την παγκόσμια κρίση και την διεθνή εκμετάλλευση.
Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις για να θωρακίσουν τις πολιτικές τους οπλίζουν χέρια αστυνομικών-στρατιωτών , καταστέλλουν , συλλαμβάνουν , μηνύουν , χτυπούν , δολοφονούν μαθητές – συνταξιούχους – φοιτητές – εργαζομένους – ανέργους – μετανάστες και γενικά διαδηλωτές. Έτσι – και μόνο έτσι – αποσπούν την περιβόητη κοινωνική συναίνεση.

Εμείς όμως δεν τρομοκρατούμαστε και παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία με αιτήματα για:

Το ζήτημα των μαθητών:
Το ίδιο μαθητικό κίνημα που πάλευε πρίν 2 χρόνια για την μη αναθεώρηση του συντάγματος είναι τώρα ξανά στους δρόμους, περισσότερο έμπειρο και με μεγαλύτερη πολιτικοποίηση έτοιμο να θέσει τα δικά του αιτήματα και να οργανώσει τον αγώνα του. Στο κάλεσμά τους για ενιαίο αγώνα μαθητών – φοιτητών – εργαζομένων πρέπει όλοι να απαντήσουμε άμεσα θετικά.
Απαιτούμε την κατάργηση της βάσης του 10. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία. Περισσότερα βιβλία και άμεση παράδοσή τους. Να σταματήσουν οι απουσίες στους διαδηλωτές μαθητές. Να σταματήσουν οι απειλές για αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στους διαμαρτυρόμενους. Ανθρώπινοι ρυθμοί μάθησης – περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας. Μόνιμο προσωπικό – δασκάλων και αξιοπρεπώς πληρωμένο.

Το ζήτημα των φοιτητών:
Η προώθηση της αναδιάρθρωσις στο εσωτερικό του εκπαιδευτικού μηχανισμού και ειδικά στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχει αναδειχθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και μετά σε ένα από τα κρισιμότερα διακυβεύματα της αστικής στρατηγικής στα πλαίσια του εγχειρήματος του εκσυγχρονισμού. Οι αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις επιταγές της Ε.Ε στο χώρο της εργασίας θα πρέπει, για να έχουν βάση και διάρκεια, να συμβαδίζουν και να υποστηρίζονται από μία νέα εκπαιδευτική πολιτική. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνδεση των τίτλων σπουδών με δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τα πτυχία, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη ρευστοποίηση της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων όπως και του πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων που πειθαρχεί – εντατικοποιεί και διαμορφώνει τον αυριανό πειθήνιο εργαζόμενο.

Η αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση περνάει μέσα από την ίδρυση και την αναγνώριση των ΚΕΣ (την πραξικοπιματική ψήφιση προεδρικού διατάγματος που υπερβαίνει την ύπαρξη του άρθρου 16 για την μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διάσπαση και συρρίκνωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, μοχλός πίεσης για την αλλαγή της λειτουργίας των ΑΕΙ προς την αντιδραστικότερη κατεύθυνση, ύπαρξη κοινωνικής ομάδας πλήρως αποστειρωμένη από πολιτικές διαδικασίες) τον ν. Νόμου Πλαίσιο(που περιστέλλει το άσυλο, εισάγει πειθαρχικά και διαγραφές σε φοιτητές και μείωση του μισθού σε καθηγητές, αφαιρεί το δικαίωμα της συνδιοίκησης στους φοιτητικούς εκπροσώπους, βάζει τους φοιτητές να αγοράζουν τα βιβλία τους), του νόμου για την αξιολόγηση(που εισάγει ανταγωνιστικά κριτήρια αγοράς ανάμεσα στα πανεπιστήμια, απαξιώνει τα πτυχία, υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και τα απειλεί με κλείσιμο και σπάει τον ενιαίο κύκλο σπουδών), του νόμου για τα ερευνητικά και τα μεταπτυχιακά (που χρησιμοποιεί τα κονδύλια των πανεπιστημίων για το κέρδος επιχειρήσεων). Χρηματοδότηση για την παιδεία σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Απόσυρση όλων των διώξεων σε φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και των μηνύσεων απέναντι στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.


Την εργασία: Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης από πλευράς αστισμού υιοθετούνται εκείνες οι πολιτικές επιλογές ξεπεράσματος αυτής μέσα από την μετακύλιση του κόστους στους εργαζομένους. Η ήδη αντιλαϊκή πολιτική ενισχύεται πλέον από τα ιδεολογήματα εκείνα που μιλούν από τη μία για άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικονομία αλλά από την άλλη χαρίζουν 28 δις στις τράπεζες.
Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς – όχι στους μισθούς πείνας των 700ευρώ. Απόσυρση του νόμου για το ασφαλιστικό της ΝΔ. Συλλογικές αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας για όλους. Καμιά απόλυση εργαζομένου. Εισαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά των υπαλλήλων της καθαριότητας και όλων των εργατών. Απόσυρση των διώξεων κατά εργαζομένων.

 Καταδικάζουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δολοφονούν και κλέβουν τον λαό.
 Άμεσο αφοπλισμό των ΜΑΤ – ΟΠΚΕ και κατάργησή τους. Κατάργηση της ασφάλειας (αστυνομικών με πολιτικά ή κουκούλες).
 Παραίτηση της κυβέρνησης, υπουργών δημοσίας τάξης και εσωτερικών. Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων.
 Είμαστε με μαζικές συγκρουσιακές μορφές πάλης. Στοχοποιούμε κυβερνητικά κτήρια για καταλήψεις και σπάμε τις κόκκινες ζώνες των δυνάμεων καταστολής. Διαχωριζόμαστε από πλιάτσικα και σπάσιμο βιτρινών μαγαζιών και ΙΧ.
 Κοινό συντονιστικό κάθε μέρα εργαζομένων – μαθητών – φοιτητών στο Πολυτεχνείο.
 Αντιπληροφόρηση – ενημέρωση των θέσεών μας σε ΜΜΕ, φορείς. Εκδηλώσεις καθημερινά πολιτικές – πολιτιστικές στον χώρο της κατάληψης
 Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό. Ανθρώπινες συνθήκες στράτευσης, να αρθεί η απαγόρευση στους φαντάρους να συμμετέχουν σε πορείες. Συντονισμό αυτών για οργάνωση του αγώνα τους. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Κανένας φαντάρος υπό τις διαταγές της πολεμικής - ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Να μην χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση το άρθρο 11 του συντάγματος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων υπό την παρουσία στρατού.
 Καταδικάζουμε Χρυσή Αυγή, Αστυνομία και τα χειραγωγούμενα από τον αστισμό ΜΜΕ(τηλεόραση - εφημερίδες) που προκαλούν φόβο στους εργαζόμενους – καταστηματάρχες και τους θέτουν ενάντια στους διαδηλωτές.
 Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στις πορείες μετά την δολοφονία του Αλέξη.
 Έξω ο εισαγγελέας από το άσυλο. Να σταματήσουν τώρα οι πολιτικές διώξεις των 6 συμφοιτητών μας. Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους φοιτητές.
 Άμεση απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών από τους συλληφθέντες της 8 Μάρτη. Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται.
 Να σταματήσει ο πολιτικός ρεβανσισμός του Α. Καραμπίνη προς τον συνάδελφό μας Β. Μπέλλο. Διαφάνεια στην διόρθωση των γραπτών του μαθήματος ΚΩΣ 1β.
 Φύλαξη του πανεπιστημίου με φύλακες που θα προσλαμβάνει το πανεπιστήμιο. Όχι security στο άσυλο.
 Καθαρίστριες μόνιμα ενταγμένες στο προσωπικό του πανεπιστημίου με αξιοπρεπείς μισθούς. Να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους από εργολάβους – πρυτανικό.
 Δευτέρα: Πορεία μετά την Συνέλευση
Τρίτη: εκδήλωση – συντονιστικό για φοιτητικά ζητήματα. Ανοιχτές γραμματείες μέχρι και Τετάρτη
Τετάρτη: εκδήλωση – συντονιστικό για το μαθητικό θέμα (κάλεσμα στους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων, καθηγητές, εκπαιδευτικούς, φορείς)
Πέμπτη: παλλαϊκή πορεία – κατάληψη νομαρχίας. Εκδήλωση – συντονιστικό για το θέμα της εργασίας.
Παρασκευή: πορεία ενημέρωσης στις γειτονιές
 Κλιμάκωση του αγώνα μας μετά το φυσικό όριο των εορτών. Να μην ξεφουσκώσει αυτό το κίνημα. Νέα Γενική Συνέλευση Φοιτητών την Τετάρτη μετά τις γιορτές.

Κοινό – μαζικό – οργανωμένο – ανυποχώρητο αγώνα για μια άλλη κοινωνία
Κάλεσμα σε αγώνα κάθε ανθρώπου, άντρα – γυναίκα – παιδιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου